Vildfåglar

Glöm inte ta hand om småfåglarna i vinter! Ligger snön länge blir det svårt för våra små vänner att hitta mat, därför är det bra att stödfodra de småfåglar som väljer att stanna i Sverige under vintern. Fågelmatning är ett bra sätt att locka en mångfald av vildfåglar till din trädgård eller uteplats. Genom att erbjuda en välbalanserad och näringsrik kost hjälper du fåglarna att överleva vintern. I denna kategori hittar du mat speciellt anpassat för vildfåglar.  Vad ska jag tänka på om jag vill Visa fortsättningen

Glöm inte ta hand om småfåglarna i vinter! Ligger snön länge blir det svårt för våra små vänner att hitta mat, därför är det bra att stödfodra de småfåglar som väljer att stanna i Sverige under vintern.

Fågelmatning är ett bra sätt att locka en mångfald av vildfåglar till din trädgård eller uteplats. Genom att erbjuda en välbalanserad och näringsrik kost hjälper du fåglarna att överleva vintern. I denna kategori hittar du mat speciellt anpassat för vildfåglar. 

Vad ska jag tänka på om jag vill mata vildfåglar?

Undvik salt, socker och kryddor: Fåglar har särskilda näringsbehov och kan bli sjuka av salt, socker och kryddor. Se till att maten du ger dem är ren och fri från dessa ämnen.

Vattenkälla: Fåglar behöver inte bara mat utan också vatten. Placera en vattenskål nära fågelmatningsplatsen så att fåglarna kan dricka och bada.

Skydda mot rovdjur: För att undvika att locka till sig oönskade rovdjur, placera fågelmaten på en svåråtkomlig plats för katter och andra djur som kan hota fåglarna.

Praktiska tips för en lyckad matning av vildfåglar

  • Håll matningsplatsen ren: Rensa bort spill och matrester regelbundet för att undvika mögel och bakterier. En ren matningsplats lockar fler fåglar och minskar risken för sjukdomar.
     
  • Var konsekvent: Fåglar lär sig snabbt att förlita sig på din matning. Om du börjar mata dem, fortsätt med det regelbundet så att de inte plötsligt blir utan om du slutar.
     
  • Undvik bröd och mjölk: Bröd ger fåglarna inte mycket näring och kan svälla i deras magar. Mjölk är också svårt för fåglar att smälta. Undvik att ge dem dessa livsmedel.
Inga produkter hittades.