Returer

ArkenZoo erbjuder alla kunder 30 dagars öppet köp, och gratis returer!

30 dagars öppet köp gäller från den dagen du mottar din vara. Vi vill att det ska vara lätt att handla hos oss, och vi vill självklart att du ska vara nöjd med ditt köp! 
Frysta varor kan vi inte ta i retur då dessa tinar på väg tillbaka till vårt lager. Specialbeställda varor går ej att returnera.  

Om du vill returnera en vara så behöver du använda dig av returformuläret nedan. En returfraktsedel skickas då till dig via e-post, och vi står för fraktkostnaden. Om du skickar tillbaka en vara till oss utan att använda returformuläret så kan vi inte ersätta dig för fraktkostnaden.

När din retur har kommit tillbaka till oss så behandlar vi den inom 10 arbetsdagar. Vid eventuella frågor kommer vi att kontakta dig. Återbetalningen sker automatiskt via Klarna. Återbetalningen sker oftast inom ett par arbetsdagar men kan dröja upp till 14 dagar. Vi har ingen möjlighet att återbetala dig för en vara innan returen har behandlats.

Arken Zoo förbehåller sig rätten att göra ett avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med till följd av att (i) varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller (ii) förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen.

Byte av vara

Vi har ingen möjlighet att genomföra byten via returhanteringen. Vill du ha en ny vara så returnerar du helt enkelt varan du inte vill ha, och lägger en ny beställning precis som vanligt via hemsidan.

Returnera i fysisk butik

I vissa av våra butiker har du möjlighet att returnera varor som du köpt i e-handeln. Återbetalningen sker automatiskt via Klarna, och vill du ha en annan produkt så gör du i så fall ett nytt köp i den fysiska butiken.
Kom ihåg att ha med dig din orderbekräftelse till butiken, och att i förväg kontrollera att just din butik har möjlighet att ta den aktuella varan i retur.

För att en retur ska kunna godkännas så behöver du se till att:

  • Varan är oanvänd
  • Varans originalförpackning finns kvar och är intakt
  • Varans medföljande lappar sitter kvar
  • Varans eventuella instruktioner eller manualer finns kvar
  • Varan är fri från smuts, lukt och päls

Har du frågor om din retur? Kontakta vår kundservice!

Så här returnerar du:

  • Skriv in din epostadress och ordernummer i returformuläret nedan och tryck därefter på ”Hitta beställning”. Ditt ordernummer hittar du i din orderbekräftelse.
  • Välj vilka varor du vill returnera, och välj eller skriv in orsaken till returen. Tryck på ”Nästa”.
  • Skriv ut returfraktsedeln som du får via epost. Var noga med att packa varorna ordentligt och att returfraktsedeln sitter fast utanpå paketet.
  • Lämna in din retur på valfritt Postnord-ombud, och kom ihåg att se till att du får ett kvitto på returen.