Goda råd

Goda råd

Torrt, blött eller färskt?

De flesta vill såklart ge sin hund eller katt foder av högsta kvalitet, men det kanske känns jobbigt att välja bland det enorma utbudet av djurmat? Vi börjar från början och reder ut de olika utfodringstyperna och introducerar en utfodringstyp som blivit allt mer populär de senaste åren och som du kanske inte hört om förut – En kombinerad kost.

Torrfoder

Torrfoder är den allra vanligaste utfodringstypen för både hund och katt. Det är enkelt och smidigt och din hund eller katt kan enkelt få i sig alla näringsämnen genom ett komplett helfoder. Det finns många olika torrfoder som är bra på olika sätt. Det viktiga är att du väljer ett torrfoder som har en hög kötthalt och balanserat näringsinnehåll. Vi går närmare in på vad torrfoder som utfodringstyp innebär och varför du ska välja kvalitétstorrfoder här:

Torrfoder av hög kvalité

Torrfoder av hög kvalité

 

Våtfoder

Våtfoder finns i olika konsistenser och smaker för att passa de flesta katter och hundar. Köttrikt våtfoder är ett mer kalorisnålt alternativ och uppskattas även av kräsnare kissar och vovvar! Katter, som ofta är dåliga på att känna törst, får dessutom i sig vätska i välsmakande form genom våtfodret. Det viktiga när du väljer våtfoder är att välja ett foder som har en bra köttråvara. Vi går närmare in på vad våtfoder som utfodringstyp innebär och varför du ska välja kvalitétsvåtfoder här:

Våtfoder av hög kvalité

Våtfoder av hög kvalité

 

Färskfoder

Färskfoder är biologiskt naturlig kost för hundar och katter och näringen i det tas därför upp väldigt bra. Att ge sin hund eller katt färskfoder kräver lite kalkylering då det är viktigt att se till att hundens eller kattens fulla näringsbehov täcks av färskfoderkosten. När det gäller våtfoder och torrfoder finns det helfoder som helt enkelt täcker individens fulla behov. Med färskfoder måste du som husse eller matte se till att din kompis får i sig all näring genom rätt färskfoderkost. Då färskfoder är väldigt likt hunden och kattens naturliga kost så är det något som vi starkt rekommenderar men också för att det gynnar de individer som är känsliga mot vissa ingredienser eller till och med har foderallergi.

Smaak färskfoder

Vi går närmare in på vad färskfoder som utfodringstyp innebär här:

 

Välj färskfoder till din hund

Välj färskfoder till din katt

 

Kombinerad kost

Då de olika utfodringstyperna har olika fördelar så tycker vi att det är en bra idé att kombinera de olika fodertyperna för att ta vara på deras olika fördelar – för optimal näring till din kompis. Kombinera de bästa fördelarna av olika foder: torrfoder smaksatt med rått kött eller saftigt våtfoder är ett enkelt och läckert alternativ! Vi går närmare in på vad den varierade kosten innebär för hund och katt här:

Kombinerad kost hund

Kombinerad kost hund

Behöver du fler tips och råd?

Att hitta i foderdjungeln kan lätt få vilken djurägare som helst att känna sig lite vilsen. Du kan alltid vända dig till din närmsta butik för att få hjälp, och kom ihåg: inga frågor är för dumma! Du hittar alla våra butiker här.

Dessutom finns vår kundtjänst alltid redo för att hjälpa dig, och vår kundklubb bjuder på mycket matnyttig information såväl som smaskiga erbjudanden. Du kan bli medlem i kundklubben här!

 

Vilken utfodringstyp passar din pälskling?