Goda råd

Goda råd

Tips för en hälsosam kost till seniorhunden

Rätt kost har en direkt inverkan på din seniorhunds hälsa och det är därför viktigt att vara uppmärksam på vad som finns i din väns matskål. Läs dessa tips för en hälsosam kost som passar äldre hundar.

Hur känner man igen kvalitetsfoder?

Alla mår bra av kvalitetsfoder och basen ska vara densamma för nästan alla hundar, oavsett ålder: mycket protein från riktigt kött. Vilka är andra sätt att känna igen ett kvalitativt foder?

LÄS VÅR FODERGUIDE

Seniorhund foder

 

Var uppmärksam på din hunds vikt

Övervikt är ett väldigt vanligt problem bland husdjur – särskilt hos de äldre – och det kan leda till allvarliga hälsoproblem. Att förebygga övervikt är lättare än att gå ner i vikt. Hundfoder som tagits fram speciellt för äldre eller steriliserade hundar innehåller vanligtvis färre kalorier. Vanligtvis innehåller dessa foder även ingredienser som stöder till exempel välmående leder och urinvägar.

LÄS MER OM ÖVERVIKT HOS HUND

Specialfoder för olika behov

Åldrande kan även medföra vissa hälsoproblem. Regelbundna hälsokontroller är särskilt viktiga för äldre hundar, eftersom vissa hälsoproblem inte är så lätta att märka (husdjur är vanligtvis mästare på att dölja smärta). Att förebygga eller upptäcka problem tidigt är nyckeln till en lycklig ålderdom. Det är även viktigt att känna igen problemen eftersom många hälsoproblem kan kräva en speciell kost.

Visste du att du även kan hitta veterinärfoder i vårt sortiment online? Vi rekommenderar dock att du konsulterar en veterinär innan du byter till veterinärfoder.

Foder till senior hund

Hälsotillskott för att stödja hälsan:

Många äldre hundar mår bra av ytterligare hälsotillskott såsom ledtillskott och omega-fettsyror:

  • Avital Joint är ett vetenskapligt bevisat hälsotillskott som stödjer ledernas välbefinnande och kan förhindra eventuella ledproblem.
  • Avital Flex innehåller kondroitin, MSM, glukosamin och vitamin C. Dessa ingredienser används ofta för att stödja ledernas välbefinnande.
  • Avital Omega-pulver är ett enkelt sätt att lägga till viktiga omega-fettsyror i ditt husdjurs kost. Omega-fettsyror (i rätt förhållande) har många hälsofördelar.
  • Avital Oral hjälper till att förhindra plack och tandsten och kan lätt blandas med vatten. Mun- och tandproblem är ganska vanliga, särskilt bland äldre hundar, och därför är detta effektiva pulver ett bra tillskott till tandvården tillsammans med regelbunden tandborstning.