Tandkräm med ny smak

Visste du att varannan hund- och kattägare aldrig borstar tänderna på sina djur? I en undersökning vi gjort svarar så många som 48% av deltagarna att de aldrig borstar tänderna på sina djur och ytterligare 18% gör det bara några gånger per år. Då många av djurägarna upplever att det är svårt att borsta tänderna på sina fyrbenta vänner kan svaret vara så enkelt som att välja en tandkräm som alla hundar garanterat älskar. Vi på Arken Zoo lanserar därför nu en helt ny tandkräm med den hundanpassade smaken: bajs.

Eftersom tandhälsan är så viktig tänker vi använda oss av hundarnas förkärlek till bajs för att fler ska komma igång med borstningen.  Även om den har bajssmak så är vår nya tandkräm lika bra för tänderna som vilken annan hundtandkräm som helst, bara att den är mer anpassad för vad våra fyrbenta vänner verkligen vill ha. Eller som hundinfluencern Zelda Arcombe uttrycker det: Skitgod helt enkelt! Tandkrämen är också väldigt passande för...nä men vet ni vad? Även om vi tror att den här produkten säkerligen skulle gå hem hos flertalet vovvar så är det faktiskt bara ett aprilskämt. Vi har inte tagit fram någon tandkräm med bajssmak, men vi har en hel rad med andra tandkrämer för hundar och andra produkter som är bra för munhälsan. Så: April april!

Skämt åsido: rekommendationen från veterinärer är att borsta tänderna på sina hundar och katter varje dag för att minska risken för att bakterier och tandsjukdomar ska uppstå. Tandproblem är vanligt i Sverige och 16% av de som deltog i vår undersökning uppgav att de har besökt veterinären med sina djur under det senaste året just på grund av tandproblem. Om du saknar rätt produkter, eller behöver tips och råd, tveka inte att fråga oss - vi hjälper dig och din bästa vän för en bättre mun- och tandhälsa!

Tips för bättre tandhälsa: Tandborstning steg för steg

1.    Välj ett tillfälle när din hund eller katt är lugn och avslappnad. Vänj djuret vid att du rör kring munnen och på tänderna med ditt finger

2.    Välj tandkräm anpassad för hund eller katt och en mjuk tandborste eller fingertuta

3.    Borsta försiktigt några tänder i taget. Du kan öka antalet när din hund eller katt blivit mer van

4.    Det viktigaste är att komma åt yttersidorna på tänderna. Om möjligt; försök borsta tänderna längst bak också

5.    Beröm ordentligt så kommer din vän snart att inse att tandborstning inte är så farligt!

Läs mer om hundars mun- och tandhälsa