Goda råd

Goda råd

Regniga hundpromenader

Alla hundar gillar inte hundväder!

I ur och skur, genom regn och rusk så är det en sak vi kan vara säkra på - och det är att våra fyrbenta vänner behöver sina dagliga promenader oavsett hur kallt, blåsigt, mörkt och regnigt det är!

Alla hundar och hundraser gillar inte kyla, regn och blåst. Du som hundägare kan underlätta för din vovve. Här kommer tre tips på hur ni kan överleva en regnig höst!

  • Regnkläder för hund. Förebygg problem genom att hitta funktionella regnkläder som tål vårt nordiska klimat. Det finns både regnjackor och regntäcken till hund, och är det riktigt ruskigt ute så kan du skydda hunden med en regnoverall som täcker hela vägen ner över benen. Kläderna ska sitta rätt på hundens kropp och följa dess rörelser. Materialet ska vara lätt, och tejpade sömmar säkrar vattentäthet. Se efter så att kläderna går att justera efter hundens kropp, det ger bästa möjliga passform. Kom gärna in till oss i butiken och prova ut rätt storlek för din hund.
  • Torka av pälsen noggrant. Inte alla hundar som gillar eller behöver regnkläder, men då gäller det att ta hand om er när ni kommer in. En blöt päls är varken kul för dig eller för din hund - särskilt inte när ni väl kommer in! En blöt päls som inte torkas och kammas ordentligt kan lätt få tovor. Spendera lite extra tid på trampdynorna så att de inte är fuktiga.
  • Mysstund efter promenaden. När ni kommit in efter promenaden, gör det till en mysig stund! Torka av tassarna med en handduk och lägg er och slappa lite. Ibland när regnet bara öser ner och vinden viner kan det faktiskt vara skönt att hålla sig inomhus en stund och bara softa i sin sköna bädd. Med skydd mot väder och vind, samt en mysig viloplats inomhus, är ni snart redo för allt som hösten har att erbjuda.

 

Här hittar ni hela Arken Zoos utbud av regnkläder. 

Dags för att uppdatera era reflexprodukter? Här hittar du bland annat reflexväst för hund, hundkoppel med reflex, hundlampa, och alla möjliga reflexer till hund.