Goda råd

Goda råd

Lådor - varför älskar katter dem?

Alla kattägare är förmodligen bekanta med fenomenet: när det finns en tom låda i närheten kommer en katt garanterat att ockupera den. Men varför är katter egentligen så förtjusta i lådor?

Förklaringar till kattens attraktion till lådor

Har du varit med om scenariot där du köpt en superbekväm säng till din kattkompis som passar inredningen – och så väljer den lilla knasbollen en pappkartong du ska slänga framför den nya investeringen du gjort? Katter tenderar att vara förtjusta i lådor helt enkelt för att de känner sig trygga med att sova på en plats som har kanter runt sig, så att de inte behöver oroa sig för att ramla över kanten. Dessutom är kartonger och lådor utmärkta värmeisolatorer som ger en bekväm plats för de värmetörstiga små liven.

Little&Bigger har tagit fram en rolig kattleksak i form av en låda som katten kan kika ut ur. Passa på att ta ett kort på din misse medans den kikar ut, perfekt som årets julkort kanske? Du hittar Little&Bigger Cat Box här >>

Little&Bigger Cat Box

Hur kan katten övertalas att sova i sin egen säng?

Även om din katt föredrar att sova i en låda, så kan du övertyga den om att ta en tupplur i sin egen kattsäng eller kattbädd.

  1. Kontrollera att sängen är av rätt modell. Katter som föredrar lådor kommer förmodligen också att vilja ha sängar med tak eller sängar med höga kanter. Hos Arken Zoo hittar du mysiga kattigools som är ett perfekt krypin för din misse.
  2. Kontrollera sängens placering. Eftersom katter älskar att vara på höga höjder kan en låda som ligger på bordet vara mer tilltalande än en säng som är placerad på golvet. Prova och placera kattens egen säng högt upp i en lugn miljö där katten kommer att vara nöjd över att få vara. Många utav våra klösträd på Arken Zoo kommer med små krypin och bäddar som är placerade på hög höjd. Det brukar vara en favoritplats för en tupplur hos många katter.
  3. Om du inte kan övertyga din katt att sova i sin säng med hjälp av dessa tips, var inte orolig. Katter är ofta skeptiska till nya saker, så en ny säng kan tyckas underlig för det domesticerade rovdjuret. Den nya sängen blir desto mer tilltalande när den börjar lukta som den välbekanta omgivningen.
  4. Gör kattsängen eller kattbädden mer attraktiv genom att använda kattmynta, något som många katter inte kan motstå. Hos Arken Zoo hittar du kattmynta i sparyform som är perfekt att spraya på din misses nya säng eller kattigloo.

Varför älskar katter lådor?

Katter är envisa - ibland måste man ge efter

Är din misse en bestämd madame eller herre? Har du testat alla möjliga sätt att få din misse att ignorera eventuella lådor som finns där hemma utan resultat? Ibland får man helt enkelt ge med sig och erbjuda katten en låda som man lagt en mysig filt i. Våra Arken Zoo-lådor, som vi levererar våra e-handels orders med, är ett perfekt alternativ till kattens krypin. Passa på att fota din pälskling i våra kartonger och tagga oss @arkenzoo eller #arkenzoo för att få chansen att synas på vår Instagram eller Facebook.