Ångerrätt

Vid köp från Arken Zoo har du rätt att ångra ditt köp 30 dagar från det att du mottagit varan. Du är självklart tillåten att öppna och undersöka varan men om du hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper förbehåller Arken Zoo sig rätten att ta ut ett värdeminskningsavdrag.  Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas. Arken Zoo förbehåller sig dock rätten att göra ett avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med  till följd av att (i) varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller (ii) förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen. 

I de flesta av våra fysiska butiker går det bra att returnera varor inhandlade på e-handeln, dock inte i alla. Då sortimentet skiljer sig mellan våra butiker är det viktigt att du kontrollerar möjligheter att returnera dina varor i din lokala fysiska butik innan du åker dit. Detta gör du enklast genom att kontakta butiken direkt eller via vår kundservice på kundtjanst@arkenzoo.se. Vill du istället skicka tillbaka varorna till vårt lager så börjar du med att fylla i returformuläret här.

När du fyllt i returformuläret så får du en returfraktsedel skickad till dig via epost. Denna sätter du fast utanpå paketet innan du lämnar paketet till valfritt Postnord-ombud.
När du använder returfraktsedeln du får av oss så står vi för returfrakten. Väljer du att själv stå för portot så har vi ingen möjlighet att ersätta dig för detta i efterhand.

När ditt returpaket har kommit tillbaka till oss så hanterar vi returen inom 10 arbetsdagar. Vid eventuella frågor så kontaktar vi dig. Återbetalningen sker automatiskt via Klarna. Återbetalningen sker oftast inom ett par arbetsdagar men kan dröja upp till 14 dagar. Vi har ingen möjlighet att återbetala dig för en vara innan returen har behandlats.

Byte av vara

Vi har ingen möjlighet att genomföra ett byte via vår returhantering. Vill du ha en ny vara så returnerar du den vara du inte vill ha, och gör en ny beställning på den nya varan på vår hemsida.

För att en retur ska kunna godkännas så måste dessa kriterier uppfyllas:

  • Varan är oanvänd
  • Varans originalförpackning finns kvar och är intakt
  • Varans medföljande lappar sitter kvar
  • Varans eventuella instruktioner eller manualer finns kvar
  • Varan är fri från smuts, lukt och päls

Returadress:

Arken Zoo  / Zoo Support 
Box 657 
631 08 Eskilstuna  

Du kan läsa mer om ångerrätt vid distanshandel på Konsumentverkets hemsida.